8/3/10

The time has come

Primer de tot va ser la red carpet. Actors i actrius desfilaven amb les seves respectives parelles o familiars. Mo'Nique, una de les més elegants la nit. Mélanie Laurent, Carey Mulligan, dues joves actrius amb present i moltíssim futur. Sandra Bullock, seriosa, contenint-se en tot moment. El gran Tarantino semblava que dugués ja unes copes de més. Dues dames, Helen Mirren i Meryl Streep. Matt Damon, Colin Firth, Samuel L. Jackson. Esplèndides i radiants Kate Winslet, Charlize Theron, Cameron Díaz. El tímid Christoph Waltz i el gran galant, George Clooney, que li encanten aquests moments.

Posteriorment a dins del Kodak Theatre. James Cameron assegut davant de Kathryn Bigelow. El sector dels basterds -Tarantino, Eli Roth, Mélanie Laurent, Diane Kruger- a prop d'Ethan Coen. A l'altra banda Gabby Sidibe, Lee Daniels i tots els de Precious, escoltant i rient amb els primers diàlegs de la parella còmica Baldwin-Martin. Escampats, Tim Robbins, Colin Farrell, Vera Farmiga o Forrest Whitaker. I primeres imatges de Bardem i Penélope. Aquesta seria l'encarregada de donar l'Oscar que encetaria la nit. Christoph Waltz, millor secundari -indiscutible-.

A partir d'aquí, la nit. Up guanya pel·lícula d'animació i banda sonora. Genial. Els dos guions, un per The Hurt Locker i l'altre per Precious. Tarantino altre cop ignorat. Apareix Ben Stiller de na'vi, un dels millors moments de la cerimònia. Sense sorpreses -Avatar s'emporta premis tècnics, Mo'Nique millor secundària- fins a pel·lícula de parla no anglesa. El duel La Cinta Blanca-Un Profeta se l'emporta l'argentí Campanella i El Secreto de sus Ojos, un Oscar que rep de mans d'Almodóvar i Tarantino. Moments emotius, com cada any, per recordar els que ja no hi són. En acabat primer Oscar de la nit per Crazy Heart gràcies a la millor cançó. Més endavant col·leccionaria el segon gràcies a Jeff Bridges. El públic dempeus ovacionant un dels millors actors de sempre. No hi va haver restricció de temps en el discurs de Bridges. Se'l mereixia. Després Sean Penn entregaria l'estatueta a Sandra Bullock. Cauta, va tenir paraules per les seves rivals i finalment no va poder reprimir les llàgrimes.

Moment culminant de la nit. Màxima expectació. Bigelow o Cameron?? Barbra Streisand destacant que un afro-americà o una dona podien guanyar per primer cop millor direcció. Quan deixa anar un "Well, the time has come", James Cameron ho veu clar, Streisand pronuncia el nom de la seva ex i el públic esclata. Nerviosa i emocionada, Bigelow ha de tornar a pujar a l'escenari instants després. The Hurt Locker també s'emporta l'Oscar a millor pel·lícula. Els seus tres actors principals botant d'alegria, Cameron aplaudint i rient esportivament. Avatar es quedava amb 3 Oscars tècnics i Kathryn Bigelow s'aferrava a les dues estatuetes temorosa que li prenguessin. Havia fet història amb majúscules.


PD: Pel que fa a la meva porra, 13/19. Millorable, però no està malament.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada