22/12/10
Un impacto emocional (Vertigo)
14/12/10
Ethan al desnudo (Centauros del Desierto)

3/12/10
Savoir faire (Luna nueva)
En el personaje de Hildy Johnson esta integridad aparece más marcada y la podemos observar, por poner un ejemplo, en la defensa que hace de Molley Malloy, una pobre mujer víctima de las ansias de los periodistas por ser sensacionalistas y vender más ejemplares. La secuencia en cuestión también nos va bien para ver esta profesionalidad en los distintos periodistas, personajes secundarios, que aparecen en la película. Todos ellos parecen no tener escrúpulos, siempre buscando lo morboso de la noticia. En el film son crueles con Molley, pero cuando ésta les alecciona con un discurso sincero y penetrante, los periodistas reflexionan y se sienten mal. Lo podemos notar con el freno repentino del ritmo de la narración. Hay silencio. Están abatidos por su conducta. Antes eran unos profesionales. Ahora se dan cuenta que nada queda de todo aquello.
25/11/10
El arte de sugerir (M, el vampiro de Düsseldorf)

16/11/10
El teatro de la vida (Ser o no ser)
La clave de Ser o No Ser reside en el ritmo frenético que marca Lubitsch a lo largo de la película, con unos personajes que van apareciendo y saliendo de plano de manera constante y que dan pie a una sucesión de escenas hilarantes, donde la comicidad de la situación se exprime hasta el infinito. Es decir, cuando el espectador cree que una escena ya no puede dar más de sí, Lubitsch, mediante un giro inesperado, consigue prolongarla, logrando darle una vuelta de tuerca más al asunto.
Como se ha comentado, el film satiriza el nazismo y se burla de sus adeptos, a los que presenta como individuos estúpidos, cobardes e hipócritas, pero también realiza una aguda crítica del militarismo, por ejemplo, de la jerarquización de la sociedad o de la obediencia ciega.
El acurado guión no permite salirte de la película en ningún momento, y está repleto de diálogos muy buenos perfectamente interrelacionados entre ellos, a través del uso de la repetición en distintos momentos del metraje. El director judío logra construir una historia con un sentido narrativo extraordinario, hilvanando a la perfección todo un conjunto de ideas llevadas con esa elegancia que tanto lo caracteriza, y donde el concepto de representación se sitúa en el centro del huracán. Lubitsch juega con la conjunción que se produce entre el teatro y la vida. Así, los personajes del film son actores de teatro, pero los acontecimientos provocan que también tengan que actuar fuera del escenario. Esta confusión entre una y otra representación estará presente a lo largo de todo el largometraje, pero no se convierte en una película tramposa en ningún momento, porque todo está presentado de forma muy refinada, como sólo Lubitsch podía hacer.
Uno de los aspectos que más inciden en el hecho de que, a pesar de su -en apariencia- intrincada narración, esta obra fluya sin obstáculos y llegue perfectamente al espectador, es la dirección de actores. Las interpretaciones son muy buenas y esto da pie a que Lubitsch pueda jugar con los distintos personajes, a veces dándole a uno el rol principal, para después centrarse en otro y terminar entregando en un cierto momento el peso de la acción al más secundario.
Con una estupenda banda sonora, a cargo de Werner Heymann, que acentúa magistralmente la comicidad de algunas escenas –y también el drama de otras- y con una ambiciosa fotografía, el director alemán logra crear una comedia ácida, especialmente corrosiva. Para conseguirlo se sirve de muchos aspectos técnicos propios del género, como son la utilización de planos medios o americanos para dar al espectador una idea de conjunto de la escena. La cuestión aquí es lograr un encuadre óptimo para que la acción y los diálogos no dejen lugar a una posible confusión.
Además, los espacios por donde se mueven los personajes son totalmente diáfanos, otra de las características importantes del género. Y es que todo tiene que confluir y poseer la suficiente transparencia para logar llevar a cabo una de las parodias más arriesgadas pero también más solventes que existen en el mundo del cine.
9/5/10
I could have been a contender
3/5/10
I love this game

A pesar de l'opinió de Dwight Howard la peli té tota la pinta de no passar als anals de la història, ni molt menys. Sembla més un capritx de la poderosa Latifah per lluir-se. Segurament amb l'aparició dels jugadors, però, s'assegurarà fer molta més caixa de la que hauria fet normalment. L'altre dia van penjar el tràiler.
26/4/10
Els gelos de Sarkozy

20/4/10
El que està per venir
Inception (Christopher Nolan)
La més esperada de totes i la que tinc més ganes de veure. Les raons principals, primer de tot, passen pel director. Nolan és segurament el director més cotitzat del moment. I és que ha fet mèrits per aconseguir-ho. Des de Memento que no para de firmar grans films. El seu últim és ja considerat una de les millors pelis de la història: The Dark Knight. A més, Nolan compta amb un repartiment de luxe: Leo DiCaprio, Ellen Page, Marion Cotillard, Michael Cain, Joseph Gordon-Levitt i Ken Watanabe, entre altres. Segons la primera sinopsi, es tractarà d'un thriller d'acció que transcorre dins l'arquitectura de la ment.
The Tree of Life (Terrence Malick)
Director de culte, Malick és un personatge que desprèn aires de misteri. Les seves pel·lícules indaguen sobre la naturalesa dels éssers humans des de punts de vista trencadors. En realitza poques, però les que de moment ha fet han tingut un extraordinari ressò internacional (Days of Heaven, The Thin Red Line, The New World). La trama de The Tree of Life resa que en un món místic i fantàstic, diversos individus emprenen un llarg viatge a la recerca d'un arbre que els atorgarà poders sobrenaturals. Malick compta amb Sean Penn, Brad Pitt i Fiona Shaw pels papers principals. Tot es pot esperar d'aquest filosòfic realitzador, però de ben segur que -com Von Trier, Haneke i tants d'altres de la mateixa raça- no deixarà ningú indiferent.
Black Swan (Darren Aronofsky)
La seva pel·lícula més coneguda és segurament la perturbadora Requiem for a Dream. Després d'uns anys a la rereguarda el 2008 va tornar amb força. The Wrestler, amb Mickey Rourke al capdavant, es va convertir en una de les pelis de l'any. Ara s'ha ajuntat amb Natalie Portman, Mila Kunis i Winona Ryder per firmar un drama psicològic sobre una veterana ballarina i la relació amb la seva nova rival als escenaris. El quid de la qüestió és que aquesta rival és real... o imàginaria? És possible que la seva estrena es retrassi fins el 2011.
The Social Network (David Fincher)
La nova pel·lícula d'un dels meus directors predilectes anirà sobre Facebook. Sí sí, ho heu llegit bé. Jesse Eisenberg encarnarà el creador de la xarxa social més estesa del món i Justin Timberlake farà el paper del seu millor amic. No tinc ni idea de com serà el film ni des de quin punt de vista l'enfocarà; en principi narrarà la història dels fundadors de la xarxa. És igual, qualsevol cosa que firmi Fincher és digne de ser vist i valorat. No ens podem oblidar que aquest home ha fet pelis com Seven, Fight Club o The Curious Case of Benjamin Button. Ahí es nada.
14/4/10
The Ghost Writer (Roman Polanski)
Al final de la pel·lícula em sumava a les crítiques que havia llegit. Polanski és un mestre en l'art de crear una atmosfera amenaçadora, de tensió permanent. En aquesta pel·lícula ho fa palès convertint una història amb un argument poc atractiu en un trepidant thriller polític. És potser aquest argument -basat en el llibre "The Ghost", de Robert Harris- el que no acaba de convertir el film en una immensa pel·lícula. Una breu sinopsi seria la següent: un escriptor (Ewan McGregor) és contractat per l'ex-primer ministre britànic (Pierce Brosnan) perquè li escrigui les seves memòries, després que el seu "negre" hagi mort en estranyes circumstàncies. El biògraf anirà descobrint secrets que posaran en perill la seva vida.
L'obra no traspassa la frontera entre allò bo d'allò esplèndid per la poca substància que té la història, com ja he dit. És una trama que t'hauria d'enganxar al seient de la butaca, però no ho acaba d'aconseguir. Aquest, però, crec jo, no és un problema de Polanski, sinó del llibre en sí, que no dóna de més. El director nascut a París fa mans i mànigues per convertir-la en una gran pel·lícula. Primer de tot, el ritme. Ràpid, intens, àgil. El millor de l'obra, segurament junt amb l'interpretació dels actors. Un Ewan McGregor que últimament semblava ser un actor amb el nord perdut suporta tota la càrrega de la història i no mor en l'intent, sinó que se'n surt a la perfecció. Per la seva banda, Pierce Brosnan segueix amb el seu objectiu particular d'abandonar definitivament el paper de James Bond, i amb actuacions com aquesta ho aconseguirà aviat. Què dir de Tom Wilkinson, que sempre ho borda. Kim Cattrall també compleix i menció especial per Olivia Williams, una gran actriu en potència després d'encadenar dues genials interpretacions -a An Education i ara a The Ghost Writer-.
Per damunt de tot, però, es troba l'atmosfera creada per Polanski. Per estrany que pugui semblar, la majoria d'escenes estan rodades amb tranquil·litat, però el director aconsegueix introduir-hi aquesta amenaça, indeterminada, que ningú sap si és real o no, però que es palpa en l'ambient. Cal dir que l'elecció dels espais és clau per reforçar aquesta sensació, igual que la banda sonora. A l'espectador cinèfil li poden venir a la perfecció obres del mestre Hitchcock. Polanski en beu. El protagonista és el típic personatge "del montón" que no sabent ben bé com es troba amenaçat per una trama que no acaba de comprendre.
13/4/10
Honey Bunny vs the Dude
Hi apareixen fragments de totes les pel·lícules hagudes i per haver d'aquets grans realitzadors. De Reservoir Dogs a Inglourious Basterds, de Blood Simple a A Serious Man.
Als fan de Tarantino i també dels Coen (un servidor) ens ha de caure la baba segur.
8/4/10
Va de curts
La Dama y la Muerte
French Roast
Logorama (parts 1 i 2)
3/4/10
Tarantino-Gaga. Còctel explosiu
I ara s'ha estès el rumor que diu que Tarantino vol Lady Gaga en la seva pròxima pel·lícula, que molt probablement serà Kill Bill vol.3. Sembla que el rol reservat per ella és la d'una assassina professional, segons informacions de Hollyscoop.
Elogis de l'un cap a l'altra i a l'inrevés deixen clar que els dos personatges s'atreuen. És més, s'adoren. Els dos són excèntrics, ambiciosos i genials. Sincerament, crec que el còctel explosiu que en sortiria seria realment positiu. Ara bé, de moment tot són rumors, i amb això ja se sap.
26/3/10
Un dimoni visqué a Rashomon, però va fugir per por als homes...
.jpg)
La Filmoteca ret homenatge aquests dies al mestre Akira Kurosawa projectant algunes de les seves pel·lícules més importants. Ahir tocava Rashomon. La sala no es va omplir, però m'esperava força menys gent. És bo i saludable veure com la Filmoteca compta amb un públic fidel que valora la tasca que realitzen persones com Riambau, apropant el públic a aquells directors i a aquelles pel·lícules que han resultat d'alguna manera transcendentals per la història del cinema.
El cine asiàtic comporta un canvi de prerrogatives a l'hora de concebre una pel·lícula, ja sigui en la tècnica o en la narrativa. Les pautes que segueixen els directors d'allà no són les mateixes que les d'aquí, i això fa que moltes vegades costi adaptar-se a aquestes noves formes. Rashomon (1950) parla de la búsqueda de la veritat i de la naturalesa egoista de l'ésser humà. El samurai Takehiro és assassinat; a l'hora d'establir què ha passat, sorgeixen 4 versions diferents i contradictòries. Aquesta és la premissa d'un film que explora la vanitat de les persones, les seves qualitats més primàries, les seves relacions amb la veritat i les formes fraudulentes de comunicació.

22/3/10
Hogwarts en flames

18/3/10
Moore, Julianne
Julianne Moore, que es va fer popular a mitjans '80 gràcies a la seva participació a la sèrie As the world turns -amb la qual va guanyar un Emmy-, és una actriu inconfusible gràcies al seu cabell pèl-roig. Elegant i seductora gràcies a una bellesa singular, s'ha treballat una gran carrera, alternant a la perfecció treballs d'autor amb films més comercials. Un servidor la va descobrir a l'excel·lent Boogie Nights, de Paul Thomas Anderson, i des d'aleshores no la va deixar anar. The Big Lebowski, Magnolia, The Shipping News, Hannibal, Far from Heaven, The Hours, Children of Men, Blindness, o les seves més recents, Chloe i A Single Man. I és que els grans directors (els Coen, P.T. Anderson, Cuarón, Spielberg, Daldry, Hällstrom, Meirelles, Ridley Scott, Agoyan...) la volen al seu repartiment. En totes elles, brillants interpretacions, que li han reportat 3 Globus d'Or, 1 BAFTA i 4 nominacions als Oscars.
És una actriu que no saps ben bé per què però t'atrapa. És potser el seu somriure tímid, la seva mirada penetrant o el realisme de les seves interpretacions, però crec sincerament que s'ha guanyat un lloc merescut entre les més grans. Almenys, és una de les components de la meva Trinitat d'actrius. Les altres dues, més endavant.
13/3/10
All about Fincher


8/3/10
The time has come

Posteriorment a dins del Kodak Theatre. James Cameron assegut davant de Kathryn Bigelow. El sector dels basterds -Tarantino, Eli Roth, Mélanie Laurent, Diane Kruger- a prop d'Ethan Coen. A l'altra banda Gabby Sidibe, Lee Daniels i tots els de Precious, escoltant i rient amb els primers diàlegs de la parella còmica Baldwin-Martin. Escampats, Tim Robbins, Colin Farrell, Vera Farmiga o Forrest Whitaker. I primeres imatges de Bardem i Penélope. Aquesta seria l'encarregada de donar l'Oscar que encetaria la nit. Christoph Waltz, millor secundari -indiscutible-.
A partir d'aquí, la nit. Up guanya pel·lícula d'animació i banda sonora. Genial. El

Moment culminant de la nit. Màxima expectació. Bigelow o Cameron?? Barbra Streisand destacant que un afro-americà o una dona podien guanyar per primer cop millor direcció. Quan deixa anar un "Well, the time has come", James Cameron ho veu clar, Streisand pronuncia el nom de la seva ex i el públic esclata. Nerviosa i emocionada, Bigelow ha de tornar a pujar a l'escenari instants després. The Hurt Locker també s'emporta l'Oscar a millor pel·lícula. Els seus tres actors principals botant d'alegria, Cameron aplaudint i rient esportivament. Avatar es quedava amb 3 Oscars tècnics i Kathryn Bigelow s'aferrava a les dues estatuetes temorosa que li prenguessin. Havia fet història amb majúscules.
PD: Pel que fa a la meva porra, 13/19. Millorable, però no està malament.
7/3/10
Porra completa dels Oscars 2010

‘The Blind Side’
‘District 9’
‘An Education’
‘The Hurt Locker’
‘Inglourious Basterds’
‘A Serious Man’
‘Up’
‘Up in the Air’
Kathryn Bigelow per ‘The Hurt Locker’
Quentin Tarantino per ‘Inglourious Basterds’
Lee Daniels per ‘Precious’
Jason Reitman per ‘Up in the Air’
‘District 9’, de Neill Blomkamp y Terri Tatchell
‘An Education’, de Nick Hornby
‘In the Loop’, de Jesse Armstrong, Simon Blackwell, Armando Iannucci, Tony Roche
‘Precious’, de Geoffrey Fletcher
‘Up in the Air’, de Jason Reitman y Sheldon Turner
Millor guió original
‘The Hurt Locker’, de Mark Boal
‘Inglourious Basterds’, de Quentin Tarantino
‘The Messenger’, de Alessandro Camon y Oren Moverman
‘A Serious Man’, de Joel Coen & Ethan Coen
‘Up’, de Bob Peterson y Pete Docter
Aquí la favorita és The Hurt Locker, premiada pel gremi de guionistes. Personalment no em va convèncer gaire, inclús la part final em va grinyolar molt. Tarantino s’ha d’emportar el seu segon Oscar (després de Pulp Fiction) pel seu esplèndid guió, un de tants altres.
Millor actor principal
Jeff Bridges per ‘Crazy Heart’
George Clooney per ‘Up in the Air’
Colin Firth per ‘A Single Man’
Morgan Freeman per ‘Invictus’
Jeremy Renner per ‘The Hurt Locker’
Al principi sonava Clooney, però va anar perdent força a mesura que es publicitava Invictus i Freeman-Mandela. Aqusest va arribar a ser el preferit per molts, però l’ha perjudicat la pel·lícula –jo no l’he vist; per molta gent, normal tirant a mediocre-. Renner i Firth no tenen opcions davant l’autèntica lliçó d’interpretació de Jeff Bridges a Crazy Heart. I de pas, es premia per primer cop a un dels monstres del cinema.
Millor actor secundari
Matt Damon per ‘Invictus’
Woody Harrelson per ‘The Messenger’
Christopher Plummer per ‘The Last Station’
Stanley Tucci per ‘The Lovely Bones’
Christoph Waltz per ‘Inglourious Basterds’
Sense cap mena de dubte. Waltz es deu haver hagut de construir una segona casa per guardar tots els premis que ha guanyat aquest any. Els altres 4 candidats no li arriben ni a la sola de la sabata.
Millor actriu principal
Sandra Bullock per ‘The Blind Side’
Helen Mirren per ‘The Last Station’
Carey Mulligan per ‘An Education’
Gabourey Sidibe per ‘Precious’
Meryl Streep per ‘Julie & Julia’
Després d’emportar-se el Globus d’Or, tot apunta a què guanyarà la Bullock, una actriu que molts crítics dubten si realment sap interpretar. Sense veure la peli, si ha tingut tan de ressò suposo que serà per alguna cosa… però aquí opto per la sorpresa, i després de quedar-me encantat amb la Jenny d’An Education, opino –i també desitjo- que la jove Carey Mulligan acabi aixecant l’estatueta. És sens dubte la millor interpretació protagonista femenina de l’any. Atenció amb l'eterna Meryl Streep.
Millor actriu secundària
Penélope Cruz per ‘Nine’
Vera Farmiga per ‘Up in the Air’
Maggie Gyllenhaal per ‘Crazy Heart’
Anna Kendrick per ‘Up in the Air’
Mo’Nique per ‘Precious’
Anna Kendrick seria la única que li podria posar les coses més difícils, però Mo’nique, igual que Waltz, s’ha emportat tot l’hagut i per haver. Té el 99’9% de possibilitats de guanyar, i la veritat és que per mi és la única que se salva d’aquest dramón edulcorat anomenat Precious.
Millor pel·lícula de parla no anglesa‘Ajami’ (Israel)
‘El secreto de sus ojos’ (Argentina)
‘The Milk of Sorrow’ (Perú)
‘Un profeta’ (França)
‘La cinta blanca’ (Alemanya)
Ajami i The Milk of Sorrow no tenen opcions davant tres films estrangers que superen de llarg algunes nominades a millor pel·lícula. Tothom diu que Un Profeta és una peli magistral, sublim, i aquests últims dies s’està apostant fort per El secreto de sus ojos -que em va agradar força però no entusiasmar-. Tot i això jo opto per La cinta blanca, una de les dos o tres millors pelis de l’any.
Millor pel·lícula d'animació
‘Coraline’, de Henry Selick
‘Fantastic Mr. Fox’, de Wes Anderson
‘The Princess and the Frog’, de John Musker and Ron Clements
‘The Secret of Kells’, de Tomm Moore
‘Up’, de Pete Docter
És l’Oscar més cantat de tots. Up té opcions de guanyar a millor peli, com no guanyarà en aquesta categoria? A més, té trossos dignes d’obra mestra.
Millor direcció artística
‘Avatar’
‘The Imaginarium of Doctor Parnassus’
‘Nine’
‘Sherlock Holmes’
‘The Young Victoria’
És molt difícil que Avatar no guanyi en aquesta categoria. En cas de no guanyar millor peli ni direcció, serviria per maquillar una mica el resultat final.
Millor fotografia
‘Avatar’, de Mauro Fiore
‘Harry Potter and the Half-Blood Prince¡, de Bruno Delbonnel
‘The Hurt Locker’, de Barry Ackroyd
‘La Cinta Blanca', de Christian Berger
‘Inglourious Basterds, de Robert Richardson
La fotografia de La Cinta Blanca és realment impressionant. Un blanc i negre poderós –sobretot el blanc- que ajuda a incrementar les emocions que et provoca una peli perturbadora, suggerent i genial, de les millors de l’any.
Millor disseny de vestuari
‘Bright Star’
‘Coco before Chanel’
‘The Imaginarium of Doctor Parnassus’
‘Nine’
‘The Young Victoria’
Només n’he vist el tràiler però en aquesta categoria normalment guanyen les pel·lícules d’època, a l’estil Maria Antonieta o Las amistades peligrosas.
Millor muntatge
‘Avatar’
‘District 9’
‘The Hurt Locker’
‘Inglourious Basterds’
‘Precious’
De muntatge tampoc hi entenc molt, però diuen per aquí que la gran favorita és The Hurt Locker, tot i que atenció amb els basterds de Tarantino i amb la soprenent District 9.
Millor banda sonora
‘Avatar’, de James Horner
‘Fantastic Mr.Fox’, de Alexandre Desplat
‘The Hurt Locker’, de Marco Beltrami y Buck Sanders
‘Sherlock Holmes’, de Hans Zimmer
‘Up’, de Michael Giacchino
La música en general d’Up és molt bona, un dels elements essencials a l’hora d’estudiar el seu gran èxit. Seria el segon Oscar de la nit per Up. Sherlock Holmes també parteix amb opcions
Millor cançó original
“Almost There” de ‘The Princess and the Frog’, música y letra de Randy Newman
“Down in New Orleans” de ‘The Princess and the Frog’, música y letra de Randy Newman
“Loin de Paname” de ‘Paris 36’, música de Reinhardt Wagner, letra de Frank Thomas
“Take It All” de ‘Nine’, música y letra de Maury Yeston
“The Weary Kind (Theme from Crazy Heart)” de “Crazy Heart’, música y letra de Ryan Bingham y T. Bone Burnett
De totes només he sentit Take It All, però les apostes diuen que la cosa estarà apretada entre Down in New Orleáns i The Weary Kind. Si penso qui va guanyar el Globus d’Or, aposto per The Weary Kind.
Millor curtmetratge d'animació
‘French Roast’
‘Granny O’Grimm’s Sleeping Beauty’
‘The Lady and the Reaper’
‘Logorama’
‘A Matter of Loaf and Death’
He vist French Roast, l’espanyola The Lady and the Reaper i Logorama. Es diu que la favorita és aquesta última, però a mi m’agradaria que guanyés French Roast. Em va semblar exquisit.
Millor so
‘Avatar’
‘The Hurt Locker’
‘Inglourious Basterds’
‘Star Trek’
‘Up’
Les pel·lícules bèl·liques acostumen a guanyar en aquesta categoria.
Millors efectes visuals
‘Avatar’
‘District 9’
‘Star Trek’
Crec que Avatar de carrer...
4/3/10
Seqüeles com a xurros

Així doncs, sembla que la segona part d'Avatar es dirà Na'vi i tractarà del dia a dia del poble na'vi un cop expulsats els humans del planeta. Fantàstic. Segurament ens vendran un avenç encara més gran de la tecnologia utilitzada, una millora del 3D, un guió consistent, etc, etc, etc. I 2.500 milions de dòlars més cap a les arques del tito Cameron.
2/3/10
Audrey Mulligan
Doncs el que deia, Scherfig va contribuir a estendre aquesta corrent amb obres com Italiens for begynder (Italiano para principiantes), del 2001. Aquest passat 2009, vuit anys després i ja allunyada d'aquet moviment, ha consolidat el seu nom amb An Education, pel·lícula nominada a l'Oscar i que compta amb la millor interpretació femenina de l'any segons la majoria de crítics: una jove innocent però madura anomenada Jenny, interpretada per la britànica Carey Mulligan, que un dia coneix un home adult -molt correcte Peter Sarsgaard- que li farà replantejar el seu camí vital. Ella és el centre d'atenció en tot moment, recordant sovint -sobretot durant les escenes de París- a la mítica Audrey Hepburn, tant pel físic com per la seva personalitat, una manera de ser molt característica dels personatges que interpretava Hepburn -vulnerable i innocent però valenta i madura, bohèmia i inquieta-.
És una pel·lícula sofisticada, amb un ritme no precisament ràpid però gens pesat, amb un grandíssim guió per sobre de tot, que inicialment tira cap a genials tocs de comèdia -les converses amb el pare (enorme Alfred Molina), la relació amb el noi jove- per passar pel romanç de la parella i acabar introduint a la perfecció un dramatisme punyent, que t'arriba. Tot amanit amb uns diàlegs vius i autèntics -sublim la primera trobada entre Jenny i David (Sarsgaard) sota la pluja-. Les interpretacions de la resta d'actors ajuden a enlairar la pel·lícula, destacant per damunt de la resta Alfred Molina i Rosamund Pike, que encarna magistralment el paper de "dumb blonde".
La història que narra Scherfig a An Education ja ha estat explicada diversos cops. No desvetllarem ara el gir final, però pot arribar a ser previsible. El fet és que la directora danesa aconsegueix narrar-te-la com si mai s'hagués tractat, d'una forma totalment original i novedosa.
28/2/10
Reinventar Bourne

La saga Bourne està conformada per tres pel·lícules -The Bourne Identity, The Bourne Supremacy, The Bourne Ultimatum, cadascuna millor que l'anterior- d'una gran qualitat, sobretot a nivell tècnic, amb extraordinàries seqüències d'acció i un ritme frenètic i trepidant. En definitiva, un exemple perfecte de thriller d'acció.
Els drets de la saga els té Universal, que no estan disposats a finalitzar-la així com així i ja han començat a moure fils per buscar un nou director i un nou protagonista. Seguir amb el fil argumental de les altres tres seria un error, per la qual cosa el que es plantegen és fer una preqüela. El temps dirà. El que sí està clar és que tothom voldrà aconseguir el paper del renovat agent Bourne.
27/2/10
Alice in Wonderland. Primeres crítiques
Serà el 16 d'abril quan s'estrenarà a Catalunya la seva última pel·lícula, Alice in Wonderland. Tanmateix, des d'abans d'ahir Londres ja té el privilegi de tenir-la en cartellera. I ja ens han arribat les primeres crítiques i reaccions.
La majoria d'elles són positives i totes coincideixen a ressaltar que és un espectacle visual espectacular, segurament a l'estil d'Avatar -quant a la consideració de cine com a entreteniment-, amb una explosió de colors impressionant. La imaginació de Burton ha creat una "festa pels sentits", segons el diari The Guardian. Tot i això, cal també mirar les crítiques negatives, en aquest cas provinents de la revista Variety, que diu que la pel·lícula "és molt més convencional de l'esperat" o el crític de El Mundo, Luis Martínez, que explica que s'ha arribat a avorrir.
Però ja se sap, un director amb personalitat com el gran Timmy sempre tindrà gent a favor i gent en contra. Jo des de fa temps tinc molt clar en quin costat estic.
26/2/10
SpotlessMind. Punt i a part
